Matti Perälä

Nuoruusmuistoista aikuisen ajatuksiin

Metsäkirkon polku

Nuorusmuistoista aikuisen ajatuksiin

 

Kustantaja Väyläkirjat

www.vaylakirjat.fi

 

 

Matti Perälä, Metsäkirkon polku. Nuoruusmuistoista aikuisen ajatuksiin.  Kirjaa voi tilata kustantajalta www.vaylakirjat.fi.  a 22e + postikulut.

 Takansi:

AUKU

opetti jotain uutta metsästä, sen syvän ja parantavan merkityksen. Ylämaalainen perinne tunsi metsän, jossa voi puhua mistä vain ja tuntee silti itsensä hyväksytyksi. Annukka taas johdatti ajattelemaan vilpittömyyttä ja kauneutta ja sanomisen uskaltamista. Pate viimeisteli nuoruuden kokemuksista tärkeimmän: Voidaan puhua ihan mistä vain, vaikka Jumalasta ja seksistä.

Kirjoittaja kuvailee nuoruusmuistot rehellisen kipeästi. Nuoren miehen mieltä rassaavat niin toteutumattomat unikuvat naisista kuin mopokisailut, keskustelut Jumalasta, seurojentalon tanssit ja haaveet elämäntyöstä. Aikuisena ajatuksia kiehtoivat älyn ja tekoälyn, algoritmien ja androidien maailmat.

JULKISUUDESSA silloinkin äänekkäästi kuuluneet kirkon kiistat torppasivat aikoinaan nuoren Veikon halut lähteä lukemaan teologiaa. Aikuistunut autoinsinööri ei kuitenkaan luovu ajattelun vapaudesta - eikä uskostaan. Metsäkirkon evankeliumi on toisenlainen kuin julkisuuden kärhämöinnit.

Lieksan korvessa Veikko kohtaa luonnon suuruuden ja kauneuden mutta myös muutamia ihmisiä. Insinööri palaa jutuissaan teologian alkeisiin ja pappi kohtaa oman kaipuunsa tulla insinööriksi. Molempia yhdistää halu ajatella vapaasti. Ja laavulla kohdatut naiset osoittautuvat taitaviksi vaeltajiksi. Aikuisen on hyvä tunnistaa nuoruuden haaveet ja ottaa sitten omat askeleensa todesta. Näillä mennään!

Muun muassa näistä  kertoo Metsäkirkon polku. Kirjoittaja on teologian tohtori Tohmajärveltä

 

ISBN 978-952-7375-81-5

 

 

Väyläkirjat, esite sivuilla www.vaylakirjat.fi

Matti Perälä: Metsäkirkon polku. Nuoruusmuistoista aikuisen ajatuksiin

€22,00

Vaeltajan kirkko on erilainen kuin julkisuudessa näkyvä kärhämöintikirkko. Millainen on Metsäkirkon polku? Viekö se tulevaisuuteen?

Vaeltajan mukana kulkevat yhteiskunnan ja kirkon kipeimmät kysymykset. Niitä punnitaan nuotiotulilla muttei kiistellä. Pääosassa ovat suuri luonto ja suuri Jumala. Olisiko vaeltajan polusta tulevaisuuden suunnaksi?

Metsäkirkon polku kertoo vaelluksesta Lieksan korvessa, jossa kulkija kohtaa luonnon suuruuden ja kauneuden. Nuotiotulilla tapaavat erilaiset ihmiset, myös insinööri ja pappi omine haaveineen ja kipuineen. Heille tärkeitä ovat ajattelun vapaus ja usko.

Vaeltaja kulkee polkuaan yksin mutta usein mukana tuntuu olevan koko maailma.
Tekijän juuret ovat Karjalassa. Ylämaalainen perinne tunsi metsän, jossa voi puhua mistä vain ja silti tuntee itsensä hyväksytyksi.

Matti Perälä on teologian tohtori Tohmajärveltä. Hän on toiminut pappina Espoossa, Vantaalla, Ylämaalla, Kuusankoskella ja Lapinjärvellä. Hän on aiemmin julkaissut kirjoja ja blogeja sekä pitänyt taidenäyttelyitä.
Ennen muuta Matti Perälä on kuitenkin polkujen kulkija, vaeltaja, joka tykkää kirjoittaa, piirtää ja maalata. Autofiktio.


Koko: A5 (148 * 210)
Lajuus: 208 sivua
Kannet: kovat
Kuvitus: kirjoittajan 4-värimaalauksia
Hinta: 22 €

ISBN: 978-952-7375-81-5.