Matti Perälä

HARRASTUKSET

Harrastajan etuoikeus on olla amatööri. Harrastan sitä, mitä tykkään tehdä. Amatöörihän tulee latinan sanasta amator eli rakastaja.

Kuvataide inspiroitui lukion kuvataiteen opettajasta, taiteilija Matti J. Rautiosta ja hänen luovasta otteestaan kuvaan.

Musiikissa kitaransoitto alkoi Nyrhilän seurojen talolla kahden Jaakon kanssa. Kärki soitti hanuria ja Olkkonen paukutti rumpuja. Teron bassokin taisi olla mukana. Minulla oli neljän soinnun kitara ja laulu. East Virginia ja rautalanka Emma olivat kovia juttuja.

Suunnistus alkoi pilkasta. Olin koulussa väsynyt ja kerroin opettajalle, että olin ollut suunnistamassa. Olin ollut yön yli partiotaitokilpailuissa. Opettaja alkoi nauraa. Hän sanoi ykskantaan, etteivät partiolaisten kisat ole mitään oikeaa suunnistusta. Silloin päätin, että opetellaan sitten se oikeakin suunnistus.

Retkeily on luonteva harrastus mietiskelijälle: ottaa askeleita, kulkea, ajatella, katsella luontoa, hikoilla rauhallisesti.