Matti Perälä

E-kirja

Kirjastosta saa lainaksi e-kirjani! Kirjastokortillasi ainakin seuraavista kirjastoista: Kyyti-kirjastot eli Kouvola, Kotka, Hamina ympäristöineen; Vaski- kirjastot eli Kaarina, Lieto, Mynämäki, Naantali; Heili -kirjastot eli Lappeenranta, Imatra ympäristöineen; HelMet -kirjasto eli Helsinki, Espoo, Vantaa.
Valitettavasti kotiseutu eli Vaara- kirjastot ei ole tällä listalla...

Tässä aiheesta pikkuvideo Lanzaroten kraaterin reunalla:

https://www.youtube.com/watch?v=1c51TMu8uwI

Aikuisen elämänkatsomus - 
voiko uskoa niin, että järki pysyy päässä?Tilaa e-kirja tästä
 Teologian tohtori Matti Perälän teos Muistoja Jumalasta (Mediapinta 2014) pohtii, mitä aikuiset perimmältään ajattelevat. "Kirjan idea on tuoda kertomusten kautta aikuisen usko esille niin, että järki pysyy päässä", Matti Perälä kertoo. Kirjan nimi tarkoittaa sitä, että lukijaa houkutellaan kertomusten myötä tuumimaan oman elämänsä kaarta, sen näköalapaikkoja ja laaksokohtia.

Kirjan ideaksi kiteytyi refleksio, taaksepäin taipuminen, mietiskely: erään elämäntarinan tuumailua niin, että otetaan lukuun Jumalan mahdollisuus. Kirjan kertomukset etsivät uskon- ja elämänkatsomuksen perustaa, arvoja ja perustavanlaatuista asennetta. Muistoja Jumalasta viittaa elämän taitekohtiin, niihin, joiden sanoiksi pukeminen ei ole helppoa. "Minun on aina ollut vaikeaa löytää omia sanoja. Uskon, että tämä vaikeuteni ja sen vähittäinen voittaminen koituu nyt lukevan lähimmäiseni avuksi", kirjoittaja sanoo.

Kirjan myötä Matti - ystävien kesken Matu - kutsuu: 
Lähde mukaan oman elämäsi retkelle!

Muistoja Jumalasta on julkaistu e-kirjana. Teoksen voi ostaa ja ladata omalle tabletille, lukulaitteelle tai tietokoneelle Ellibs-kirjakaupasta. Tutustu kirjaan tästä 


 Jos sinulla tai ystävälläsi on käsikirjoitus pöytälaatikossa, tutustu palveluumme www.mediapinta.fi.  Jos et halua enää uutiskirjeitä paina tästä 

 

 

 

-------

http://www.ellibs.com/fi/book/978-952-235-754-0/muistoja-jumalasta

 

Lehdistötiedote/ Mediapinta Oy/ maaliskuu 2014

 

Aikuisen elämänkatsomus – voiko uskoa niin, että järki pysyy päässä?

 

Teologian tohtori Matti Perälän teos Muistoja Jumalasta (Mediapinta 2014) pohtii, mitä aikuiset perimmältään ajattelevat. "Kirjan idea on tuoda kertomusten kautta aikuisen usko esille niin, että järki pysyy päässä", Matti Perälä kertoo. Kirjan nimi tarkoittaa sitä, että lukijaa houkutellaan kertomusten myötä tuumimaan oman elämänsä kaarta, sen näköalapaikkoja ja laaksokohtia.

 

Teos on kypsynyt kirjoittajan mielessä kauan. Keväällä 2013 kirjan käsikirjoitus oli olemassa, kieli ja kuvat oli tarkastettu. Jotain oli kuitenkin häiritsevästi kesken. ”Koin, että käsikirjoitus oli valmis eikä kuitenkaan ollut. Jonkinlaista huojennusta tunsin, kun löysin sukulaissieluja”, Perälä muistelee. Eräs heistä ilmaisi ominaislaatunsa teemalla, jonka kirjoittaja tunnisti omakseen: ”Theological Reflections on a life.”

 

Kirjan ideaksi kiteytyi refleksio, taaksepäin taipuminen, mietiskely: erään elämäntarinan tuumailua niin, että otetaan lukuun Jumalan mahdollisuus. Kirjan kertomukset etsivät uskon- ja elämänkatsomuksen perustaa, arvoja ja perustavanlaatuista asennetta. Muistoja Jumalasta viittaa elämän taitekohtiin, niihin, joiden sanoiksi pukeminen ei ole helppoa. ”Minun on aina ollut vaikeaa löytää omia sanoja. Uskon, että tämä vaikeuteni ja sen vähittäinen voittaminen koituu nyt lukevan lähimmäiseni avuksi”, kirjoittaja sanoo.

 

Matti Perälä asuu Pohjois-Karjalan Tohmajärvellä. Hän on toiminut seurakuntapastorina Espoossa ja Vantaalla sekä yhteensä 30 vuotta kirkkoherranvirassa Ylämaalla, Kuusankoskella ja Lapinjärvellä. Ihmisen paikka maailmassa kiinnostaa Mattia. Kerran se kiinnosti väitöskirjaksi asti ja nyt elämän vaiheiden tutkailuna ja kuvina jostain syvemmästä, ehkä peräti Jumalasta. Refleksio toteutuu kirjassa tavalla, joka houkuttelee lukijaa muistamaan omia vaiheitaan.

 

Freelance-toimittaja Hannele Niemi ja toimittaja Kari Sarkkinen olivat apujoukkoina kirjan käytännön ratkaisuissa. Hannele työskenteli tekstin kanssa ja Kari antoi käyttöön Matin maalauksista ja tilatöistä ottamansa valokuvat. Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiö tuki apurahalla.

 

Matti Perälä: Muistoja Jumalasta

e-kirja

ISBN 978-952-235-754-0

myynti: e-kirjakauppa Ellibs

http://www.ellibs.com/fi/book/978-952-235-754-0/muistoja-jumalasta

 

Kirjailijaesittely, Mediapinta Oy

Perälä Matti

Mitä aikuiset perimmältään ajattelevat? Läpi elämän olen tuuminut, mitä asioiden ja näkemysten takana oikeastaan on. Ensimmäinen kirjani oli ”Nuorten elämänkatsomus” (Kirjapaja 1985). Tuolloin oli elänyt tiiviit nuorisopapin vuodet Espoossa ja Vantaalla. Tuo ajanjakso on nyt jo kaukana. Kuitenkin tuolloin kirjan sivuilla ajatuksineen esillä olleet, mm. Anna-Leena Härkönen ja Ismo Alanko esiintyvät yhä. Samana vuonna olin nuorisotutkijoiden kokouksessa Saksassa. Siellä julkaistiin puheenvuoroni nousussa olleesta poptähti Madonnasta. Nuorisokulttuurin asioita olen siis mieluusti pohdiskellut.
Yhtä kaikki - tuosta ajasta eteenpäin olen pitänyt yllä hanketta aikuisen elämänkatsomuksen hahmottamiseksi. Toinen kirjani oli väitöskirja teologian ja filosofian rajamailta, ihmiskäsityksen perusteluista.
Välillä oma elämänkatsomukseni näytti pelkästään järkeen pohjautuvalta rakennukselta – vaikka olinkin koko ajan papin tehtävissä ja koin olevani selkeästi uskon edustaja. Nyttemmin on voimakkaammin tullut esille usko jonkinlaisena syvämerkityksenä ja selityksenä käännekohdille.
Kymenlaakso, Etelä - ja Pohjois-Karjala sekä Uusimaa ovat Muistoja Jumalasta - kirjan kertomusten maisemaa. Synnyin tammikuun alussa vuonna 1949 rengin ja piian poikana Ruissalon kartanossa Vehkalahdella. Nyt olen uusperheellinen eläkeläinen Tohmajärvellä.
E-kirjassa on kymmenen kuvaa maalauksistani. Muutamalla kuvan aiheeseen johtaneella luonnoksella täydennettynä nämä kuvat kiertävät nyt pääasiassa kirjastojen näyttelytiloissa. Kesäkuun 2014 loppuun mennessä maalaukset ovat esillä Tohmajärvellä, Kuusankoskella ja Luumäellä.
Suunnistus on edelleen mieluinen harrastus – ei kilpailuna vaan kuntorasteina. Kitaran sointuja opettelen myös mielelläni.

E-kirjan kuvat : Muistoja Jumalasta. Keväällä 2014 julkaistuun E-kirjan kuvitukseen liittyvä maalausnäyttely: Tohmajärven kirjasto 6.-28.5.; Kuusankosken kirjasto 3.-13.6. ja Luumäen kirjasto, Taavetti 16.-26.6.2014.